П`ятниця, 29.03.2024, 08:34

Акварель

Меню сайту
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 19 » Семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва
16:48
Семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва

Мистецтво-дітям

Образотворчо-естетичне виховання є одним із важливих чинників формування гармонійної, духовно багатої особистості й передбачає прилучення людини з дитинства до культурної спадщини свого народу та народів світу. Особливу роль у цьому відіграють уроки образотворчого мистецтва. 
    19 березня 2015 року на базі Васильківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 відбувся семінар-практикум для  вчителів образотворчого  мистецтва з теми «Роль особистості вчителя в активізації творчого розвитку учнів на уроках образотворчого мистецтва».

 Гостинно зустрічали учасників семінару-практикуму учитель образотворчого  мистецтва  Горіна Лариса Андріївна

Спочатку, за круглим столом, учасники семінару під керівництвом голови методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва міста

 Горбенко Л. М. обговорили питання попереднього відбору підручників з предмету для 4-го та 7-го класів.

Вчителі мали змогу ознайомитися з копією підручників, прочитати їх та дати характеристику. З усіх підручників всі вибрали образотворче мистецтво для 7-го класу  Л. В. Папіш, М. М. Шутки. Це один з підручників, який відповідає віковим особливостям дітей 7 класу.

Потім учасники семінару відвідали відкритий інтегрований урок у 6 класі з теми «Симфонія весняної музики в орнаментальній композиції», який підготувала та провела Горіна Лариса Андріївна, вчитель образотворчого мистецтва, разом з вчителем музичного мистецтва.

У ході уроку вчителі інших навчальних закладів мали можливість побачити як на одному уроці можна поєднати різні предмети та урізноманітнити його різними видами роботи.

Кожен з учасників семінару усвідомив, що вчитель повинен допомогти дитині знайти, відчути і зрозуміти красу живопису, а через мистецтво глибше усвідомити все, що її оточує: природу, предмети, працю людини і її духовні надбання. Краса нерозривна з добротою, вона облагороджує життя, надихає людину на добрі справи.

По закінченню семінару  був проведений огляд методичної літератури, підведені підсумки роботи семінару та вироблені рекомендації щодо поліпшення викладання образотворчого мистецтва в навчальних закладах.

Сподіваємося, що участь вчителів образотворчого мистецтва у творчій діяльності надихне їх на створення сприятливих умов для творчої самореалізації кожної дитини, формування її життєвої компетентності.

 

 

Переглядів: 750 | Додав: art-stu9io | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar